A flash fejléc megjelenítéséhez flash lejátszó szükséges!

Nyitólap Szárazjég eladás Szárazjeges tisztítás Szárazjéggyártó gépek eladása Képgaléria Kapcsolat


    Akiket ajánlok Rendei Ágnes

Mandalatúra

Cserépkályhák, kemencék

Szárazjég forgalmazás

A szárazjég belopja magát mindennapi életünkbe, így egyre több helyen találkozhatunk vele hétköznapi hűtéseknél, hidegkonyhai felhasználásoknál, takarításoknál, tisztításoknál.
A szárazjéggel történő tisztítás egy teljesen új, és nagy jövő előtt álló technológia, mellyel idő pénzt, energiát takaríthat meg, és óvja a természetet.

A technológia eredete
A módszerről röviden annyit, hogy a II. Világháború idejére nyúlik vissza kialakítása.
A NASA volt az a cég, amely tökélyre vitte a szárazjég alkalmazását, melyet 1986-ig más nem is alkalmazhatott. Ez után került ki a mindennapi életbe, főleg a nagyipari tisztítás területére, de ma már egyéb más kapcsolódási pontok is fellelhetők.
Az Egyesült Ăllamokban ma már bevett módszerként használják a takarítás és fertőtlenítés, restaurálás tekintetében, Európában most kezd elterjedni a módszer.


A szárazjeges tisztítási eljárás lényege a következő:
A szerves anyagok megkeményednek, törékennyé válnak az alacsony hőmérséklet hatására. Ez lecsökkenti a rugalmasságukat és tapadó képességüket, ezáltal könnyebbé válik az eltávolításuk.
A hirtelen helyi "fagyasztás" (csak a felületen) hatására a térfogatváltozás (összezsugorodás) eltérő arányú nagyfokú hőfeszültséget/nyomást idéz elő a határfelületen, melynek következtében szétbontja, fellazítja az eltávolítandó réteget.
A szárazjég átalakulása alatt a nagyon hideg jégdarabok a relatív meleg megtisztítandó felülettel érintkezve, a szilárd halmazállapotú széndioxid szublimációjával, majdem azonnal gáz halmazállapotúvá válnak. Ezt a folyamatot térfogat-növekedés kiséri, amely a széndioxid tulajdonképpeni mikrorobbanása. Ez a robbanás ellöki a már leoldódott szennyeződést és a sűrített levegő segítségével lesöpri azt a szennyezett felületről. Mozgási energiából származó lökéshullám - amit a gyors és relatív nagy tömegű szárazjég okoz- amely a feltört réteget eltávolítja.