Nyitólap
Képgaléria
Referenciák
Árlista
Kapcsolat

Jég-air Master honlap

Rengei Ágnes honlapja

Kemence… ez a szó sokunknak egyet jelent a frissen sült kenyerek, kalácsok, sültek és egyéb finomságok ízével, illatával, a tűz meghittségével, és melegséggel.

Az elmúlt években érezhetően nőtt az érdeklődés a hagyományos paraszti élet emlékei iránt. Ezzel egyidőben pihenési, szórakozási szokásainkban is változások álltak be. Ismét népszerűvé váltak a hagyományos módon, kemencében készült ételek. Egyre többen építettnek kertjükbe, nyaralójukba különböző típusú kemencéket, sütőket.

Mi az Ön igényei szerint - 10 éves tapasztalattal - építünk kemencéket, kerti sütőket az alábbi csoportokban.

Beltéri kemencék

A beltéri kemencéket leginkább fűtésre, vagy kiegészítő fűtésre használják, de léteznek sütési, főzési lehetőséggel ellátott kemencék is.
Kültéri kemencék

Kimondottan főzésre, és sütésre használjuk. Mivel ezek a kemencék a szabad térben fixen vannak rögzítve, ezért már tervezéskor gondolni kell a csapadék védelemről.
Hordozható kemencék

Előnye a nevében is szereplő mobilitás. Ez a tipus szállítható, áthelyezhető, több méretben készíthető. Nem igényel külön talpazatot, de telepítéskor figyelni kell, hogy hőálló felületre kerüljön. Vásározók előszeretettel használják.

A kemencék építése mellett vállajuk cserépkályhák, csikó kemencék, füstölők, grillsütők, mobilkemene talpazatok készítését, javítását, felújítását